© Colourbox

Hur ska jag löpa för att gå ned i vikt?

Jag löptränar för att gå ned i vikt. Men vilken träningsform är effektivast? Intervaller eller långa löprundor?

En sak som är säker är att ju längre tid du håller på, desto fler kalorier förbränner du. Men det är också viktigt att titta på vilken typ av träning som är mest aptitretande – med andra ord hur mycket du sannolikt kommer att äta efter träningspasset.

Studier visar att man främst bör undvika medellånga löprundor i måttligt till högt tempo. Då ökar nämligen risken för att man ska bli så hungrig att man under de efterföljande måltiderna stoppar i sig lika många kalorier som man gjort av med. Snabba intervaller om 30–60 sekunder och långa, lågintensiva löprundor tär däremot inte lika mycket på kroppens begränsade kolhydratdepåer.

Det är dock viktigt att understryka att den individuella skillnaden kan vara stor. Det bästa du kan göra är att känna efter hur du reagerar timmarna efter det ena resp. det andra träningspasset så att du får erfara hur de olika passen påverkar dig.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig