© Colourbox

Gå ned i vikt hemma på golvet

Vi har satt ihop ett effektivt hemträningsprogram som går snabbt att genomföra och som förbränner en massa kalorier. Styrkeprogrammet gör att alla kroppens viktigaste muskler tränas så att du blir både stark och trimmad.

6 mars 2019

Träningsprogram Ställ in timern så att den piper var 30:e sekund Gör övning 1 i 30 sek. och gå sedan snabbt vidare till övning 2 – utan att vila. Fortsätt på samma sätt tills du har gått igenom hela cirkeln, dvs. alla fem övningarna en gång vardera. Därefter vilar du i 1–2 min. och börjar om igen. 30 sek. per övning låter kanske inte mycket – men vänta så får du se. Du kommer garanterat att känna hur musklerna får jobba och hur pulsen stiger! Försök att göra cirkeln fem gånger. Om 1–2 veckor kan du minska pausen mellan övning 5 och 1 till halva tiden.

Övning 1. Jumping Lunges

Övning 2. Mountain Climbers

Övning 3. Sit-Ups

Övning 4. Burpees

Övning 5. Back Extensions

3 bra tips Rör dig snabbt och tyst. Då utnyttjar du din styrka optimalt och utvecklar mer kraft.

Drick en halv liter vatten medan du tränar och en halv liter vatten efter träningen. Det är mycket viktigt när man tränar hårt.

Belastningen på fotleder och knän är stor under de här övningarna eftersom de bl.a. innehåller hoppmoment. Se därför till att värma upp FOTLEDER OCH KNÄN så att du förebygger skador. Gör cirklar åt bägge hållen med fötterna och gör även cirklar med knäna. Håll ett höftbrett avstånd mellan fötterna, låt knäna falla ut till den ena sidan, för dem framåt, låt dem falla ut till den andra sidan och lås sedan knäna. Upprepa tre gånger och byt håll.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: