Gå ned i vikt genom att träna kroppens största muskler

Vi visar dig tre enkla styrkeövningar som leder till viktminskning.

Du går inte ned så mycket i vikt av att bara böja armen – oavsett hur tunga vikter du håller i handen medan du gör det. Kroppens största muskler sitter på sätet och låren och de gör av med mycket energi (många kalorier) när du sätter dem i arbete.

När du tränar ben- och sätesmusklerna använder du samtidigt musklerna i magen och ryggen för att hålla kroppen stadig. Därför gör dessa så kallade helkroppsövningar att du går ned mer i vikt. Utför t.ex. de tre helkroppsövningarna härunder två gånger i veckan.

Om du aldrig har styrketränat räcker det med din kroppsvikt i början för att träningspasset ska vara tufft och effektivt. Allt eftersom du kommer i bättre form kan du fundera på att skaffa ett par hantlar och en skivstång – för att öka belastningen och därmed också träningsutbytet.

Gör så här

  • Gör de tre övningarna som ett cirkelträningspass. Det innebär att du fortsätter direkt till nästa övning – utan att vila.

  • Gör varje övning i 30 sekunder åt gången, och vila i två minuter först när du har gått igenom alla tre övningar.

  • Gör varje övning så många gånger som möjligt på 30 sekunder utan att fuska med tekniken.

  • De första gångerna du tränar kan du försöka att göra 3–4 cirklar på detta sätt. Senare kan du gradvis lägga på flera cirklar.

  • Träna gärna två gånger i veckan med en vilodag emellan. På din vilodag får du gärna aktivera dig på något annat sätt, t.ex. genom att gå, cykla eller simma.

Bemærk: Detta träningsprogram är ihopsatt av videofilmer från andra träningsprogram och kommer därför att hänvisa till andra videofilmer i gällande träningsprogram.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Kommer du att göra något speciellt för att trimma din kropp till sommaren?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig