Gå ned i vikt genom att träna kroppens största muskler

Vi visar dig tre enkla styrkeövningar som leder till viktminskning.

Du går inte ned så mycket i vikt av att bara böja armen – oavsett hur tunga vikter du håller i handen medan du gör det. Kroppens största muskler sitter på sätet och låren och de gör av med mycket energi (många kalorier) när du sätter dem i arbete.

När du tränar ben- och sätesmusklerna använder du samtidigt musklerna i magen och ryggen för att hålla kroppen stadig. Därför gör dessa så kallade helkroppsövningar att du går ned mer i vikt. Utför t.ex. de tre helkroppsövningarna härunder två gånger i veckan.

Om du aldrig har styrketränat räcker det med din kroppsvikt i början för att träningspasset ska vara tufft och effektivt. Allt eftersom du kommer i bättre form kan du fundera på att skaffa ett par hantlar och en skivstång – för att öka belastningen och därmed också träningsutbytet.

Gör så här

  • Gör de tre övningarna som ett cirkelträningspass. Det innebär att du fortsätter direkt till nästa övning – utan att vila.

  • Gör varje övning i 30 sekunder åt gången, och vila i två minuter först när du har gått igenom alla tre övningar.

  • Gör varje övning så många gånger som möjligt på 30 sekunder utan att fuska med tekniken.

  • De första gångerna du tränar kan du försöka att göra 3–4 cirklar på detta sätt. Senare kan du gradvis lägga på flera cirklar.

  • Träna gärna två gånger i veckan med en vilodag emellan. På din vilodag får du gärna aktivera dig på något annat sätt, t.ex. genom att gå, cykla eller simma.

Bemærk: Detta träningsprogram är ihopsatt av videofilmer från andra träningsprogram och kommer därför att hänvisa till andra videofilmer i gällande träningsprogram.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: