Två kvinnor gör armhävningar
© iStock

Styrketräning och bra mat ger viktnedgång

En amerikansk studie visar att det mest effektiva sättet att gå ned i vikt är genom en kombination av styrketräning och bra mat.

12 mars 2018 av Redaktionen

Kombinera din träning med bra mat 

Styrketräning kan vara bra i samband med en bantningskur, men om viktminskningen ska vara riktigt effektiv så behöver man även lägga om kosthållningen. 

I en ny studie delade amerikanska forskare in 40 överviktiga kvinnor i tre grupper: den ena gruppen följde en kalori­snål diet, den andra styrketränade och den tredje följde både en diet och styrketränade. 

När det gällde fettmassan hade styrketräningsgruppen återgått till sitt utgångsläge efter de fyra månader som studien pågick, medan dietgruppen hade förlorat 2,5 kg fett och kombinationsgruppen hade tappat 3,3 kg fett. 

Källa: International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism

Statistik över utveckling av fettmassa

Redaktionen rekommenderar: Snygg träningsjacka

Löp i kyla och blåst med Aktiv Träning. Just nu hälsar vi alla nya läsare välkomna med en suverän löparjacka från Diadora tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto och expeditionsavgift). Jackan skyddar bra uppe vid halsen och är försedd med nätvävspaneler i nacken, under ärmarna och nedre delen av ryggen, vilket ger en naturlig ventilation så att man inte blir för svettig under löprundan. Dessutom ger panelerna jackan en utmärkt mobilitet och rörlighet, vilket gör att man inte blir det minsta begränsad av jackans passform när man är ute och springer. Läs mer om erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad föredrar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig