Styrketräning bra mot bilringen

Styrketräning är effektivast mot bukfetma, visar forskning. Det farliga bukfettet är främst ett problem för män över 40.

Gubbmage motverkas effektivast med ett par hantlar i nävarna. Det hävdar amerikanska forskare efter att de följt 10 500 män som fyllt 40 under en tolvårsperiod.

Bl.a. så kontrollerades männens midjemått. De som styrketränade 20 minuter varje dag visade sig utveckla mindre åldersrelaterat bukfett jämfört med de som konditionstränade under lika lång tid.

Få platt mage på 6 veckor med magrute-kuren!

Det finns skäl att förebygga bukfetma, som ofta kommer smygande i 40-årsåldern. Bilringen på magen är inte bara ett estetiskt problem – den är också hälsofarlig eftersom bukfettet sätter sig runt de inre organen och överbelastar cirkulationssystemet.

Bästa mixen Studien visar att de män som ägnade sig åt konditionsträning inte gick upp lika mycket i vikt. Men när det handlade om att bli av med bukfett var styrketräning effektivast. Rådet är därför att utöva bägge träningsformerna någon gång varje vecka – helst på separata dagar.

Source #Obesity.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: