Små förändringar i vardagen gör att du kan gå ned i vikt

Du behöver varken äta mindre eller träna mer för att gå ned i vikt. Dina överflödiga kilon kan du lätt få bort med några enkla kom ihåg-regler i vardagen.

9 augusti 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Upplever du också att du släpar runt på några kilon för mycket? Och trots att du tränar regelbundet och äter bra så uteblir ändå viktnedgången.

Dessa enkla regler i vardagen kan kanske hjälpa dig med att äntligen bli av med dina extra kilon.

1. Gör tevesoffan till ett matfritt område. På så sätt sitter du inte och småäter i tid och otid bara för att du inte använder armarna till mer än att zappa med fjärrkontrollen.

2. Se på din träning som en social aktivitet och bestäm gemensamma träningstider med dina kompisar.

3. Se till att du dricker tillräckligt med vatten. Om magen börjar kurra vid udda tidpunkter så drick ett glas vatten och se om du egentligen inte bara var törstig.

4. Undvik flytande socker. Det är den skadligaste typen av socker och den som gör att man går upp mest i vikt. Inom kort kommer du att märka att du inte har något behov av att dricka läskedryck varje dag.

Vet du vad ditt midjemått betyder för din vikt och hälsa? Annars kan du få reda på det här.

5. Sluta att tvinga dig själv till gymmet om du innerst inne hatar det. Prova i stället en fysisk aktivitet som du älskar! Kanske passar cykling, löpning, klättring, extremlöpning eller något annat bättre för dig.

6. Undvik att bege dig hemåt innan du börjar träna. Annars finns det risk att du skjuter upp träningspasset och sjunker ned i tevesoffan istället.

7. Belöna dig själv för dina insatser både när det gäller träning och nyttig kost. Ett konstant dåligt samvete är ingen bra utgångspunkt om man ska lyckas gå ned i vikt.

8. Drick svart kaffe eller se till att hälla i den fettsnålaste mjölken. Var särskilt uppmärksam med kaffe från automat eftersom det ofta innehåller feta mjölkprodukter samt socker.

9. Skippa rulltrappan och hissen. Den lilla förändringen kommer på sikt göra att du blir mer aktiv utan att du tänker särskilt mycket på det.

Vill du gå ned i vikt? Läs här hur du effektivast går ned i vikt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: