Män och kvinnor kopplar av utomhus efter träning - test - hur går du ned effektivast i vikt?
Hur går du lättast ned i vikt?

Kommer du att få bättre resultat om du ger full gas när du tränar – eller är det bättre att följa en fast kostplan?

TEST: Vilken bantningsmetod ska du välja?

Vill du gå ned i vikt? Börja i så fall med att ta reda på vilken bantningsmetod som passar bäst för dig! Gör vårt test och se vad som ger bäst resultat: målinriktad träning, en enkel bantningskur – eller en konkret plan för både din kosthållning och träning.

Inta färre kalorier än du förbränner! Så lyder det enkla receptet för att gå ned i vikt.

Men riktigt så enkelt är det inte. Dels är det skillnad på hur bra de kalorier man äter mättar, och hur detta påverkar kroppen för övrigt. Dels så påverkas olika individer lite olika beroende på om man äter mindre eller tränar mer.

För vissa är tanken på att räkna kalorier och väga maten för att hålla koll på kaloriintaget helt oöverskådlig, medan det för andra kan bli ett naturligt inslag i vardagen.

För en del krävs det nästan en övermänsklig insats för att orka träna lite mer, medan andra njuter desto mer av de extra timmarna i träningskläderna.

En del lyckas fullfölja sin bantningskur genom att bara äta lite mer fibrer, grönt och protein och hålla igen med sötsakerna. Andra behöver en mer detaljerad bantningsplan så att de vet exakt hur de ska äta och träna.

Välj rätt bantningsmetod – bli en vinnare

Tillhör du dem som hatar kaloritabeller – men ändå bestämmer dig för att mäta och väga allt du äter eftersom du gärna vill gå ned i vikt. Ja, i så fall kommer ditt försök att gå ned några kilo bli en lång och svår kamp. Kanske kommer du att lyckas med det. Men risken är stor att du kommer att misslyckas.

Däremot har du betydligt större chans att uppnå ditt mål om du väljer en metod som passar din personlighet. På sätt behöver du "bara" kämpa mot dina överflödiga kilon – och inte mot dig själv också.

Gör testet som följer här och se vilken metod som passar bäst för dig!

BÖRJA TESTET HÄR

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: