Dessa fem osynliga hemmavanor gör dig tjock

Det kan finnas många skäl till varför badrumsvågen inte visar de värden som du vill se. Läs hur du blir kvitt dina vardagsvanor som du inte hade en aning om gjorde dig tjock!

5 september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Du tycker inte att du lever speciellt ohälsosamt, men ändå visar badrumsvågen förvånansvärt höga värden. Vi har sammanställt en lista med osynliga hemmavanor som har en negativ påverkan på din vikt.

Du släpper in för mycket ljus i sovrummet

En studie utgiven i American Journal of Epidemiology visar att de försökspersoner som sov i de mörkaste lokalerna, hade 21% mindre sannolikhet att bli överviktiga, jämfört med de som sov i de ljusaste lokalerna. Förklaringen ligger i att det utsöndras mer av sömnhormonet melatonin i mörker.

Du gömmer undan din träningsutrustning

Träningsutrustning är sällan snyggt att ha framme i ett hem, och därför gömmer många av oss undan den. Men om vi inte ser alla träningsprylar till vardags så är det också mindre chans att vi använder dem.

Du umgås med "fel" människor

En amerikansk studie har tidigare visat att det är 57% högre risk för att man blir överviktig, om man känner en person som blir överviktig under samma period. Se alltså till att skapa goda vanor med dina vänner.

Du förvarar frukten i kylskåpet

Om nyttiga matvaror förvaras på en plats där du inte ser dem, så är det mindre chans att du äter upp dem. Låt därför frukten stå framme så att du får lust att äta den!

Du har för många teveskärmar i ditt hem

Flera studier visar att ju fler timmars tevetittande man ägnar sig åt, desto större är sannolikheten att man blir överviktig. Och ju fler teveskärmar man har i sitt hem, desto flera timmars tevetittande ägnar man sig åt.

Vill du få ännu fler tips för att få bukt med magfettet ska du läsa Aktiv Träning. Där får du veta allt om de senaste metoderna för varaktig viktminskning. Klicka här och få vårt specialerbjudande på 3 tidningar för ENDAST 89:–.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: