© iStockphoto

Gå ned i vikt med Pokémon Go

I Pokémon Go kombinerar du nytta med nöje. Och du kan gå ned en hel del i vikt medan du spelar.

25 juli 2016 av Christian Thestrup

På sistone har vi hört talas om personer som gått ut framför bilar, ramlat ned från klippor och blivit arresterade för att ha korsat gränser, eftersom de har varit lite för upptagna av att spela Pokémon Go. Men om man kan hålla sig vid liv och på rätt sida av lagen medan man spelar, så visar det sig nu att det även finns positiva biverkningar med Pokémon Go.

Under förra veckan kunde amerikanen Nick Johnson från Brooklyn, New York, som den första personen i världen nämligen berätta om att han hade spårat upp och fångat in alla olika Pokémons i spelet. Men förutom att han hade fångat in 142 virtuella djur med sin mobil så hade han också gått ned 5 kilo i jakten på dem.

Gotta catch 'em all

Varje dag sedan spelet lancerades den 6 juli, har Nick nämligen gått 12,8 kilometer för att fånga Pokémons, och det har alltså – utan att han ändrat sina kostvanor – gjort att kilona har rasat. Till alla Pokémon Go-experter kan vi informera om att han under tiden nått till level 31, kläckt 303 ägg och fångat 4 629 Pokémons – vilket måste anses som rätt bra.

Om du trodde att Nick Johnson säkert är en ensam nörd, så trodde du fel. Han jobbar runt 50 timmar i veckan hos ett IT-företag, och alla de små djuren samlade han in på kvällarna eller tidigt på morgnarna. Och mycket tyder på att Nick kommer att gå ned ännu mer i vikt med mobilspelet. Hotellkedjan Marriott har nämligen erbjudit sig att sponsra honom, så att han kan besöka länder i Europa, Japan och Australien för att fånga de Pokémons som bara finns där.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Ställer du in träningen om det är ruskväder?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: