Fyra kostråd som ger platt mage

Har du svårt att bli av med det envisa bukfettet? Då bör du följa dessa fyra smarta kostråd!

23 oktober 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Överflödigt bukfett är för många en källa till stor frustration. Det kan kännas som om att det envisa fettet sitter kvar oavsett hur många situps man gör och hur mycket sallad man äter. Vi har valt ut fyra bra kostråd som minskar bukfettet!

Ät ägg

Protein minskar hungern, ökar ämnesomsättningen och innehåller en lång rad essentiella aminosyror. Det gör att det passar bra att äta ägg om man vill gå ned i vikt. En studie vid University of Oklahoma och University of Tampa i Florida från 2012 visade att kvaliteten på det protein som man intar, har ett direkt samband med hur mycket bukfett man har. Förutom ägg innehåller också kött och mjölk bra protein om man vill gå ned i vikt.

Kom ihåg att äta frukost

En amerikansk undersökning visar att de som äter frukost varje dag, har 40 % lägre risk för att lägga på sig mer bukfett.

Spara kolhydraterna till kvällen

En israelisk undersökning som gjordes vid Hebrew Universitet 2012 visade att kraftigt överviktiga som bara intog kolhydrater på kvällstid, gick ned betydligt mer i vikt – särskilt i form av bukfett – jämfört med de som fördelade kolhydratintaget på flera måltider under dagen.

Ät kall potatis

När man kyler ned potatis så förvandlas kostfibrerna till resistenta fibrer, vilket i sin tur gör att dessa passerar kroppen utan att tas upp. På så sätt lagras inte kolhydraterna som fett på kroppen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: