Te

Därför funkar detFörutom koffein verkar andra ämnen kunna bidra till att öka förbränningen. Tydligen är det teets speciella katekiner som har en förstärkande effekt på teets koffein. I en fransk undersökning visade man att extrakt av grönt te (med bara 50 mg koffein i) ökade ämnesomsättningen med ca fyra procent, om det intogs morgon, middag och kväll.Så mycket krävsOm du dricker 3–4 koppar te om dagen ökar förbränningen med cirka 50 kcal. Bra alternativ

2 september 2011

Därför funkar det

Förutom koffein verkar andra ämnen kunna bidra till att öka förbränningen. Tydligen är det teets speciella katekiner som har en förstärkande effekt på teets koffein. I en fransk undersökning visade man att extrakt av grönt te (med bara 50 mg koffein i) ökade ämnesomsättningen med ca fyra procent, om det intogs morgon, middag och kväll.

Så mycket krävs

Om du dricker 3–4 koppar te om dagen ökar förbränningen med cirka 50 kcal.

Bra alternativ

Effekten gäller inte bara grönt te. Du kan gärna välja mellan grönt, vitt och svart te samt oolong som är en blandning av svarta och gröna blad. Rött te, rooibos, är däremot inte ett te och fungerar därför inte.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: