I dessa sporter förbränner du flest kalorier

Det är stor skillnad på hur många kalorier man förbränner med olika träningsformer. Se om din sport finns med på listan över de som förbränner mest!

6 juni 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Alla träningsformer är inte likadana, åtminstone inte när det handlar om hur många kalorier man förbränner med dem. Vi har sammanställt en lista med de sporter som förbränner flest kalorier!

Fotboll

– under en fotbollsmatch förbränner man i genomsnitt 800 kalorier i timmen. Det beror i hög grad på att sporten innehåller mycket intervallöpning.

Basket (helplan)

Om man spelar basket på en helplan, så förbränner man cirka 900 kalorier i timmen. Förutom intervallöpning innehåller sporten också explosiva hopp.

Boxning

Både boxning i en ring och kickboxning gör att man förbränner cirka 800 kalorier i timmen om man är en man som väger omkring 70 kilo. Sporten kräver både bra kondition och uthållighet.

Längdskidåkning

Om man ger full gas när man åker längdskidor, så kan man förbränna upp till 600 kalorier i timmen. Eftersom man både använder ben och armar och det krävs bra uthållighet, så blir också förbränningen hög.

Klättring

Oavsett om man klättrar på en vägg eller ute i naturen, så kan man förbränna upp emot 900 kalorier i timmen. Klättring ställer höga krav på arm- och benstyrkan, och det finns inga möjligheter att vila när man hänger en bit upp på en klippa eller en vägg.

Löpning

Den sista sporten av de som förbränner mycket kalorier är en som har riktigt många utövare. En man som löper milen på en timme förbränner cirka 900 kalorier. Och precis som med de andra sporterna så förbränner man mer ju mer gas man ger.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: