Fem tips som hjälper dig njuta av julen – utan att du går upp i vikt

December är en tuff månad för formen, hälsan och vikten. Dignande julbord samt massor av alkohol är några av alla tänkbara frestelser. Här är fem tips som visar hur du kan hålla fast vid en sund livsstil.

29 november 2017

Undvik att äta för mycket Många gör felet att de går hungriga under dagen för att kunna äta mer julmat till middag – utan att gå upp i vikt. Men effekten blir ofta den motsatta: du blir så hungrig att du äter betydligt mer av den feta och kaloririka maten.

Låt familjen vara med Kampen mot kilona blir jobbigare om dina närmaste inte är med på idén. Se därför till att din familj blir involverad. Om alla stöttar dig så behöver det t.ex. inte stå fulla skålar med godis framme på julafton. Tillsammans kan ni komma överens om att ställa fram nyttigare alternativ på julbordet.

Skär bort fettet Det finns många kalorier att spara om du undviker det synliga fettet: skär bort fettkanten från köttet, skrapa bort smöret osv.

Kom ihåg grönsakerna Om det saknas grönsaker på julbordet så bör du se till att få i dig en grönsak i samband med något av dagens alla nyttiga mellanmål.

Låt inte julen bli en ursäkt Många säger ”Det är ju jul och då måste man väl få äta lite gott”. Julmånaden är inget undantag. Skippa ursäkterna och njut ... med måtta.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: