Fem snabba genvägar till viktminskning

Nyttig mat och massor av motion är självklart effektivt för att gå ned i vikt. Men om du kryddar det med dessa fem enkla knep, så kan du gå ned ännu mer i vikt medan du ändå håller på!

4 augusti 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det är svårt att inte nämna motion och kostförändring om målet är att gå ned i vikt. Men det finns några bra genvägar som gör att man lättare kan uppnå en viktnedgång. Det handlar om att integrera fem saker på ett naturligt sätt i sin vardag så att man får en effektivare viktminskning.

Börja dagen med ett STORT glas vatten

Hvis du starter morgenen med et glas vand, vil du få sat gang i forbrændingen allerede fra morgenstunden. Hvis du får gjort det til en god hverdagsvane, vil det kunne ses på vægten.

Sluta att äta endast tre måltider

Om du brukar äta tre måltider varje dag, så blir matportionerna automatiskt rätt stora. Se istället till att äta 5–6 måltider per dag – som i gengäld är lite mindre. Det gör att risken för att du ska äta en massa onyttigt minskar.

Gör noteringar

Det kan vara svårt att inte småäta under en dag. Det kan du undvika genom att skriva ned det du äter varje gång du stoppar i dig något. Då är det större chans att du inte äter en massa onyttigt snacks.

Sov gott och koppla av

Om du inte får tillräckligt med sömn eller ränner omkring och är småstressad, så kommer din kropp att inta en försvarsposition där den lagrar energin – och då blir det svårt att gå ned i vikt.

Drick vatten

Du vet säkert redan att du bör dricka minst 1,5 liter vatten per dag. Vatten gör att kroppen fungerar bättre – även när det gäller att gå ned vikt. Dessutom dämpas din eventuella hunger om du dricker vatten.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: