Erfarenheter och resultat med 5:2-dieten

Sune, Erik och Mårten har alla följt 5:2-dieten. Här är deras resultat.

12 december 2014

12,1 kilos viktnedgång på åtta veckor. Det blev Sunes resultat med 5:2-dieten. Viktnedgången blev något större än man normalt kan förvänta sig, men Sune gick också ”all in”: förutom de två fastedagarna varje vecka som 5:2-dieten dikterar, så undvek han pasta, vitt bröd, godis, läsk, alkohol och mjölkprodukter.

– Bortsett från de första två veckorna tycker jag faktiskt att det var lätt att avstå från vissa saker. Det kändes även bra att få kommentarer från andra som märkte att det skedde en förändring. Alla de positiva resultat som jag kunde uppmäta under dieten var också mycket motiverande.

Sunes slutvikt blev 90,9 kilo, hans fettprocent sjönk från 27,5 till 19,5, och midjemåttet minskade med nio centimeter. Och det märker han av:

– Jag upplever att jag mår bättre i kroppen och att magen inte känns lika uppblåst längre. 12 kilo mindre i vikt gör helt enkelt att jag känner mig i mycket bättre form.

Sune ska försöka bibehålla sin nya vikt genom att äta mindre portioner, välja fullkornsprodukter och om nödvändigt lägga in en fastedag varje vecka.

Även de andra deltagarna som följde 5:2-dieten fick bra resultat. Erik gick ned 6,2 kilo i vikt och med ett midjemått som sjönk från 92,5 till 86 centimeter, uppnådde han sitt mål om att få bort kulmagen. Mårten gick ned 6,1 kilo med 5:2-dieten.

SUNE Startvikt: 103 kg Slutvikt: 90,9 kg. Längd: 188 cm.

ERIK Startvikt: 79,7 kg. Slutvikt: 73,5 kg. Längd: 182 cm.

MÅRTEN Startvikt: 110,8 kg Slutvikt: 104,7 kg. Längd: 185 cm.

Vill du påbörja en 5:2-diet?

Har du fått blodad tand? I så fall hittar du massor av inspiration till 5:2-dieten här.

Vad innebär 5 2-dieten? Ta reda på vad 5 2-dieten går ut på

Är du redo att påbörja en diet? Tänk igenom om det är rätt tidpunkt för dig att påbörja en diet

Vilken diet passar dig bäst? Testa dig själv och se om 5:2-dieten är rätt diet för dig eller om du hellre ska prova Dukan-dieten alt. LCHF-dieten.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: