© Istock

Är du redo att påbörja en diet?

Chansen är stor att man lyckas fullfölja en diet – men det krävs att man gör ett bra förarbete istället för att kasta sig huvudlöst in i projektet. Se här hur du ökar chansen att lyckas med din diet.

11 december 2014

Om du gör ett bra förarbete har du betydligt större chans att lyckas med ditt bantningsprojekt istället för att du ger upp redan efter ett par veckor.

I stället för att du bara kastar dig över den diet som för tillället är mest populär, så gäller det att hitta den diet som passar bäst till dig och din livsstil. Men innan du kommer så långt bör du ta reda på om du överhuvudtaget är redo att påbörja en diet:

Är du motiverad att påbörja en diet?

Allra först bör du fråga dig själv om du verkligen är motiverad för att följa en diet. Det, du ser i spegeln kanske inte är riktigt som du tänkt dig, men är det verkligen så att du måste göra något åt det? Det är stor skillnad på att föreställa sig att magen gärna får bli lite plattare, och sedan att verkligen bestämma sig för att något verkligen MÅSTE göras. Gör upp med dig själv om du är redo att göra jobbet och avstå vissa saker för att uppnå en viktnedgång.

Är det rätt tidpunkt för dig att påbörja en diet?

Ta ställning till om det är rätt tidpunkt att köra igång med projektet. Att vara motiverad är självklart en bra start, men om du t.ex. är inne i en stressig period på jobbet eller har extra många sociala aktiviteter, så är det kanske bäst att vänta lite. Det är alltid krävande att få in nya rutiner, så se till att du har tillräckligt med utrymme i kalendern under de första veckorna.

Vad krävs för att du ska gå ned i vikt?

Motivationen är hög och tidpunkten är den rätta – då kan du köra i gång med den viktiga planeringen. Kanske har du genomfört en diet tidigare och vet vad som fungerar och inte fungerar för dig. Vad är realistiskt i din vardag? Ska övriga medlemmar i familjen involveras, eller är det ditt eget projekt? När ska du börja? Känns uppgiften helt oöverskådlig bör du fundera på att söka professionell hjälp. Genom att få konkret rådgivning och stöd från andra, så ökar chansen att du lyckas gå ned i vikt.

Få ut mer av träningen

Vill du ha ut mer av din träning? Då ska du använda rätt prylar. Just nu kan du få en snygg träningströja från Craft tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Tröjan är tillverkad av ett lätt, mjukt och elastiskt material som följer alla dina rörelser. Den är dessutom suverän på att transportera bort överskottsvärmen från kroppen, vilket innebär att den kan användas till i stort sett allt – t.ex. promenader i skogen, träning på gymmet eller härliga löprundor. Tröjan är designad med en lång dragkedja framtill, vilket gör att det finns goda möjligheter att skapa bra ventilation. Och om du använder tröjan en sval morgon eller kväll, så kan dragkedjan dras ända upp så att du får en varm och skön krage.


Tröjan kostar i vanliga fall 599 kr, men just nu kan du få den tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Läs mer om det fantastiska erbjudandet här – och stort lycka till med din träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: