Dessa livsmedel innehåller minst kalorier

Mat med få kalorier behöver inte vara tråkig – vi har valt ut 10 läckra livsmedel som i stort sett inte innehåller några kalorier.

10 januari 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

På engelska använder man termen ”Zero calories food”, vilket är en gemensam benämning på livsmedel som innehåller mindre än 50 kalorier per 100 gram. Vi har valt ut 10 kalorisnåla livsmedel som vi gärna äter mer av!

Apelsiner

Trots att apelsiner är söta, så innehåller de bara 47 kalorier per 100 gram. De är rika på C-vitamin och mättar bra, vilket är bra för den som vill gå ned i vikt.

Rödbetor

Rödbetor innehåller massor av antioxidanter och endast 46 kalorier per 100 gram. Man kan exempelvis riva dem och äta dem i en fräsch sallad.

Vattenmelon

På sommaren är vattenmelon den perfekta ersättningen för sötsaker. Den är rik på vatten och tillfredsställer oss på sockerfronten.

Svamp

Vilken typ av svamp man väljer spelar inte så stor roll eftersom alla svampar är kalorisnåla. Så välj vilken typ av svamp du vill och ät den med rent samvete.

Gurka

Med endast 16 kalorier per 100 gram är gurka mycket kalorisnål, samtidigt som den är fylld med vatten. Skär dem i stavar och ät dem som mättande snacks.

Sparris

Med endast 20 kalorier per 100 gram är sparris ett mycket nyttigt val.

Citron

Citron innehåller endast 30 kalorier per 100 gram. Tillför saften i ditt vatten så får du lite mer smak.

Blomkål

Denna kål passar perfekt i en sallad. Den mättar bra och innehåller endast 29 kalorier per 100 gram.

Tomater

En annan säker vinnare i en sallad är tomater. De innehåller 17 kalorier per 100 gram.

Grapefrukt

Precis som citroner och apelsiner, så är grapefrukt rik på C-vitamin och ett bra val om man vill äta något som är gott och nyttigt. Smaken är kraftfull och kan därmed dämpa sötsuget. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Får du i dig de 500 gram frukt och grönt som rekommenderas per dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig