Kaloriräknare - beräkna hur många kalorier du behöver
Kaloriräknare

Är du aktiv behöver du ha i dig fler kalorier. Men hur många kalorier? Beräkna ditt kaloribehov med vår kaloriräknare här nedan.

© Istock

Beräkna: Hur många kalorier behöver jag?

Kaloriräknare - beräkna ditt dagliga kaloribehov och kolla hur många kalorier du behöver varje dag för att varken gå upp eller ner i vikt

5 januari 2017

Kaloriräknare

Hur många kalorier behöver du? Det är stor skillnad på hur många kalorier du behöver varje dag för att bibehålla vikten och hålla igång kroppen.

Med vår kaloriräknare kan du kolla hur många kalorier du behöver varje dag för att varken gå upp eller ner i vikt.


Beräkna ditt kaloribehov här


Så fungerar vår kaloriräknare

Kaloriräknaren fungerar genom att du skriver in din dagliga aktivitetsnivå samt ditt kön, din ålder och din vikt. Utifrån det räknar kaloriräknaren ut hur många kalorier du behöver varje dag för att du ska hålla vikten.

Det ska samtidigt sägas att det alltid finns en viss felmarginal när man använder en kaloriräknare. Det beror på att alla kroppar är olika.

Trots det kan en kaloriräknare användas för att de dig en bra skattning på hur många kalorier du behöver utifrån dina egna exakta data.


Varför använda en kaloriräknare?

En kaloriräknare gör att du som tidigare nämnts kan se hur många kalorier du behöver under ett helt dygn för att du ska hålla din vikt. På så sätt kan du också få en inblick i hur mycket eller hur lite du behöver äta för att antingen gå upp eller ner i vikt.

Det är egentligen rätt enkelt: för att gå ned i vikt behöver du äta färre kalorier än din kropp förbrukar, och vill du gå upp i vikt behöver du äta fler kalorier.


Kalorier

Kortfattat kan man säga att kalorier är kroppens bränsle. Din kropp får energi när den förbränner de kalorier du får i dig när du äter och dricker.

Mer specifikt är en kalori en måttenhet för den mängd energi du intar.


Vad är tomma kalorier?

Låt oss konstatera med detsamma: en kalori är en kalori oavsett om den kommer från en kaka eller en gurka.

Begreppet ”tomma kalorier” används för att beskriva livsmedel som inte innehåller några vitaminer eller mineraler. Tomma kalorier är alltså livsmedel som innehåller kalorier, men inga vitaminer eller mineraler.

Redaktionen rekommenderar: snygg och bra träningsjacka från Diadora

Löp i kyla och blåst med Aktiv Träning. Just nu hälsar vi alla nya läsare välkomna med en suverän löparjacka från Diadora tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto och expeditionsavgift). Jackan skyddar bra uppe vid halsen och är försedd med nätvävspaneler i nacken, under ärmarna och nedre delen av ryggen, vilket ger en naturlig ventilation så att man inte blir för svettig under löprundan. Dessutom ger panelerna jackan en utmärkt mobilitet och rörlighet, vilket gör att man inte blir det minsta begränsad av jackans passform när man är ute och springer. Läs mer om erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Påverkar sommarträningen din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: