© iStock

Triatlon: Vad ska jag äta och dricka?

Bygg en depå. Drick en flaska med sportdryck under de sista 2 timmarna före loppet.

13 maj 2019 av Martin Kreutzer

Ett minitriatlonlopp tar mellan en och två timmar att genomföra. Det låter kanske inte så förskräckligt farligt, men för att få bästa möjliga upplevelse är det ändå viktigt att man ser till att förse kroppen med rätt bränsle före och under tävlingen.

  • Börja med en rejäl måltid tre timmar före start, t.ex en stor skål havregrynsgröt med mjölk eller ett par skivor rågbröd med ägg. Ta ett glas apelsinjuice till för att få extra vätska, kolhydrater och stärkande antioxidanter.

  • För att vara helt säker på att ha tillräckligt med energi fyller du två st. 0,7-liters-cykelflaskor med vatten och blandar 50 gram energipulver i vardera. Den ena flaskan dricker du av från två timmar före start och fram till en kvart före simstarten. Den andra placerar du i cykelns flaskhållare. Så snart du startar cykeletappen dricker du ett par deciliter av energidrycken. Följ upp med ett par rejäla slurkar varje kvart. På så vis ger du dig ut i löpningen med vätskeoch energibalans och kan löpa för fullt in i mål.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: