© Colourbox

Så blir du en duktig triatlet

Sportens stora charm och utmaning består av att tre helt olika discipliner ska kombineras, så att de genomförs så snabbt som möjligt.

26 augusti 2010 av Martin Kreutzer

Man måste hushålla med krafterna från början till slut. Vinnaren koras inte förrän på målstrecket, så en blixtsnabb cykeltur är värdelös om den följs av en löptur med tunga ben och kramp. Efter några veckor med träningsprogrammet får du en klar känsla för hur snabbt du ska simma, cykla och löpa så att det fungerar bäst för dig.

Den del där de flesta förlorar tid är under simetappen. Många av oss simmar långsamt och lägger alltför mycket kraft på att ta sig fram. Om du inte har ett förflutet som simmare är därför den bästa triatloninvesteringen du kan göra att finputsa crawltekniken på en simklubb eller hos en instruktör. Träningsflit och rätt utrustning vinner också dyrbara minuter, så att du kan lämna resten av fältet bakom dig.

Träningsprogram för triathlon Ute efter träningsprogram för triathlon? Här hittar du träningsprogram för triathlon för både nybörjare och erfarna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: