© Valling.com

Träna med frugan

Fördelarna med att träna med frugan eller flickvännen är många. Ni kan umgås nära, ni lär känna varandras temperament och ni får ett nytt gemensamt intresse.

20 maj 2010 av Birgitte Aabo

Prova något nytt. I stället för att introducera din fru till en idrottsgren du själv är väl förtrogen med är det en bra idé att hitta en gemensam sysselsättning inom något helt annat. Kanske har ni tidigare utövat någon idrott var för sig, som ni nu kan återvända till. Eller försök med något som ingen av er har provat förut och se om det är något för er.

Dela upp löprundan Det är få par par där bägge springer lika snabbt, och för att slippa frustrationer kan det vara bra att dela på sig, så att ni har löpningen som gemensamt projekt men springer delar av rundan var för sig. Ni kan t.ex. värma upp ihop i ett par kilometer och sedan dela på er och springa en kortare och en längre slinga som möts igen. Därefter kan ni avsluta tillsammans igen. Eller så kan du efter uppvärmningen springa före till en avtalad punkt, där du vänder och springer henne till mötes.

Spring intervaller Om ni båda är ambitiösa löpare är intervaller en given parträningsform. Spring tidsintervaller, t.ex. 3 minuter, så att ni springer lika länge även om ni inte springer lika snabbt. Ni kan också springa ikapp och ge henne ett försprång som du ska försöka inhämta.

**Ihop och var för sigMånga träningsformer ger möjlighet att träna tillsammans utan att man behöver vara beroende av varandra. Det gäller t.ex. spinning, styrketräning, simning eller fitnessboxning. Många gym erbjuder en uppsjö av träningspass. Kolla runt och se om ni hittar något som passar er båda.

Anmäl er till tävlingar Det kan vara supermotiverande för dig och din fru att sätta upp ett gemensamt mål, t.ex. en tävling som ni båda kan delta i. Det finns många möjligheter på motionärsnivå, och om träningen känns lite seg ibland får ni sammanhållning och kampanda av att ha ett mål att sikta på. Har ni möjlighet att kombinera en tävling med besök hos släktingar eller en minisemester i en annan landsända eller utomlands blir moroten extra aptitlig.

Spela dubbel Om ni föredrar idrotter där ni har svårt att mötas på grund av styrkeförhållandet kan en dubbel kanske lösa problemet. Sparka liv i ett gäng goda vänner som matchar er styrkemässigt och börja spela tennis, badminton, squash eller liknande.**

Vad vill ni uppnå med träningen?

Om ni hamnar snett i träningen kan det utveckla sig negativt även på andra områden. Därför är det viktigt att ni stämmer av era förväntningar innan ni börjar. Ska ni tävla eller bara ha kul? Och vissa par måste nog erkänna att de inte passar för att träna ihop.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: