Kvinna och man som tränar

Vilka är fördelarna med att ha en personlig tränare? 

Tre tips för att hitta en personlig tränare

Med en personlig tränare får du kunnig vägledning som optimerar din träning och teknik. Du får därmed värdefull sparring så att du kan uppnå dina mål och få ut mer av din träningskarriär.

20 december 2021 av Redaktionen Kasper Danborg, sportsfysiolog og Head of Fitness Institute

Har du svårt att uppnå dina mål som du har med din träning? Då kanske du skulle skaffa dig en personlig tränare som kan ge dig tips och råd. En personlig tränare kan hjälpa dig att bygga en grund för en bra teknik, så att du får ut mer av din träning. Kasper Danborg, idrottsfysiolog och Head of Fitness Institute, delar med sig av sina tre bästa tips för hur du får tag i en bra personlig tränare. 

  • Välj en personlig tränare som är kunnig och erfaren, och inte bara den som har den snyggaste reklamen på SoMe.

  • Välj en personlig tränare som du känner passar din personlighet bäst. Om ni träffas varje vecka, och det efter ett tag uppstår irritation och bråk mellan er, så bör du snabbt avsluta samarbetet på ett schysst sätt. Varken tränare eller klient får ut något av ett dåligt samarbete. 

  • Berätta vad du förväntar dig av ert samarbete redan från början. Vad förväntar du dig av tränaren, och vad kan tränaren förvänta sig av dig? Lova inte mer än du kan mäkta med, varken av din träningsinsats eller i din vardag. Att ha en personlig tränare får inte innebära att du konstant har dåligt samvete – det ska vara en hjälp och ett motiverande sätt att åstadkomma en förändring av din livsstil/träning, som du inte klarar av på egen hand.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: