Varför? Du tränar som en galning, men varför händer det ingenting?!

Träning på gymmet: varför händer det ingenting?

Gymmet är som ditt andra hem där du tränar minst två gånger i veckan. Ändå får du inte de resultat du hade hoppats på. Låter det bekant? Läs i så fall vidare.

Får du varken större muskler, platt mage eller något helt annat, så finns det oftast en naturlig förklaring. Se här hur du kommer ut ur dödläget och når ditt mål.

Varför blir aldrig magen plattare?

Orsak: Du tränar hårt men har glömt att ändra din kosthållning. Dåliga kostvanor gör att du snabbt får i dig alla kalorier som du förbränner.

Lösning: Träning gör självklart att du lättare kan bli av med onödiga kilon, men du bör även tänka över ditt kostintag. Undvik snabbupptagliga kolhydrater från t.ex. socker, pasta, ris och vitt bröd.

Ät i stället mer kött, fisk, frukt och grönsaker. Se till att det ingår massor av protein i alla måltider – även i frukosten, där t.ex. ägg kan bidra med en hel del protein som mättar bra. Målet är att du totalt ska få i dig 1,5–2 gram protein per kg kroppsvikt per dag och 500–1 000 gram grönsaker.

Varför blir armarna aldrig större?

Orsak: Du fokuserar kanske mest på armövningar för biceps och triceps, men glömmer resten av kroppen.

Lösning: På framsidan av armen sitter biceps och på baksidan sitter triceps. Bägge musklerna är relativt små jämfört med t.ex. låren och sätet. Att endast träna armarna är därför bara motiverat om du är kroppsbyggare. Se t.ex. på de manliga OS-gymnasterna – det är inte många idrottare som har lika imponerande armar och de har inte fått dem genom att bara göra armböjningar och armsträckningar.

Prova att göra kombinerade övningar för hela överkroppen, t.ex. chin-ups, rodd, armdrag och dips i olika varianter – så behöver du inte träna armarna mer. Om du har tid kan du komplettera med 1–2 övningar för biceps och triceps, 1–2 gånger i veckan.

Logga in här nedan (eller skapa en gratis profil), ladda ned hela artikeln och få svar på frågor som:

  • Varför blir min kondition aldrig bättre?

  • Varför kan jag fortfarande inte se mina muskler?

  • Varför får jag ingen "tvättbräda" på magen?

  • Varför kommer jag aldrig igång och tränar?

  • Varför tränar jag så sällan?

  • Varför blir jag aldrig starkare?

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: