Pull-up hold til træn i det fri
© Valling.com

Styrketräning ute i det fria – del 1

Träna utomhus med roliga och effektiva styrkeövningar som varken kräver vikter eller maskiner. I denna styrkeskola får du inspiration till tuff träning under bar himmel.

27 juli 2017 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

I denna serie får du massor av inspiration till hur du själv kan styrketräna utomhus under bar himmel. Har du inte turen att ha en träningsstation i närheten kan du lika gärna använda bänkar, ledstänger, lekställningar och liknande. Oavsett om du håller till i stan eller i skogen vimlar det av redskap som kan användas till tuff träning.

Programmen i serien är inspirerade av träningsformen calisthenics, som bygger på gymnastiska övningar med kroppen som vikt. Du kommer både att hitta vanliga kroppsviktsövningar från styrketräningens värld och mer gymnastiska övningar, som ställer krav på balans, smidighet och koordination. Programmen blir tuffare från gång till gång och du kommer att utvecklas och göra framsteg när det gäller din fysiska förmåga.

Om du kombinerar dina löprundor i parken med dessa effektiva övningar så kommer styrketräningen garanterat att bli mycket roligare i sommar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: