Mand styrketræning ben core træn hjemme

Stark kropp med hantlar - del 6

Bli starkare i alla kroppens viktigaste muskler. Allt du behöver är ett par hantlar och vårt konkreta program som gör att du tränar hela kroppen med sex enkla övningar.

18 november 2016 av Jannik Petersen & Jakob Benn.

Träningsprogram

Utför övningen 6–8 gånger. Vila i en minut och gör övningen en gång till. Efter ytterligare två serier med en minuts vila emellan fortsätter du med nästa övning. Det gör ingenting om du inte klarar av att göra 8 repetitioner under det tredje och fjärde setet, eftersom musklerna gradvis blir uttröttade. 6–7 upprepningar är godkänt. När du klarar av att göra fyra serier med 8 upprepningar så är det dags att sätta på fler viktskivor. Gör programmet 2–3 gånger i veckan.

Din utrustning

Två hantlar med avtagbara viktskivor räcker. Köp till några viktskivor på totalt 40–50 kg i olika storlekar – gärna också några små på 0,5 kg eller 1,25 kg, så att du kan öka belastningen lite åt gången. Eftersom du ska ha lika tunga vikter i bägge händerna under många av övningarna, så är det bäst med fyra skivor av varje storlek. Nätbutikerna har det du behöver, t.ex. xxl.se och maxpuls.se.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: