Styrketræning øvelse med håndvægt
© Valling.com

Stark kropp med hantlar - del 4

Vi har gjort det lätt för dig att bli stark på nolltid – det tar bara 30 minuter att träna kroppens viktigaste muskler med hjälp av vårt effektiva program.

Träningsprogram

Utför övningen 8–10 gånger. Vila i en minut och gör övningen en gång till. Efter ytterligare två serier med en minuts vila emellan fortsätter du med nästa övning. Det gör ingenting om du inte klarar av att göra 10 repetitioner under det tredje och fjärde setet, eftersom musklerna gradvis blir uttröttade. 7–9 upprepningar får anses som godkänt. När du klarar av att göra fyra serier med 10 upprepningar så är det dags att sätta på fler vikter. Gör programmet 2–3 gånger i veckan.

Din utrustning

Två hantlar med avtagbara viktskivor räcker. Köp till några viktskivor på totalt 40–50 kg i olika storlekar – gärna också några små på 0,5 kg eller 1,25 kg, så att du kan öka belastningen lite i taget. Eftersom du ska ha lika tunga vikter i bägge händerna under många av övningarna, så är det bäst med fyra skivor av varje storlek. Nätbutikerna har det du behöver, t.ex. xxl.se och maxpuls.se.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: