Arm overarm Vægt Håndvægt Muskler

Stark kropp med hantlar - del 2

Två hantlar och en halvtimmes träning räcker för att du ska bli starkare. Vi har satt ihop ett träningsprogram med sex effektiva övningar som tränar de viktigaste musklerna i kroppen. Pröva dina krafter med dem – din kropp kommer att älska det.

Träningsprogram

Utför övningen 10–12 gånger. Vila i en minut och gör övningen en gång till. Efter ännu en paus gör du en avslutande omgång innan du går vidare till nästa övning. Det gör ingenting om du inte klarar av att göra lika många repetitioner under det andra och tredje setet, eftersom musklerna gradvis blir uttröttade. När du efter en period klarar av att göra 3 omgångar med 10–12 reps. så är det dags att sätta på fler viktskivor. Gör programmet 2–3 gånger i veckan.

Utrustning

Två hantlar med avtagbara viktskivor räcker. Köp till några viktskivor på totalt 40–50 kg i olika storlekar – gärna också några små på 0,5 kg eller 1,25 kg, så att du kan öka belastningen lite åt gången. Eftersom du ska ha lika tunga vikter i bägge händerna under många av övningarna, så är det bäst med fyra skivor av varje storlek. Nätbutikerna har det du behöver, t.ex. xxl.se och maxpuls.se.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: