2 håndvægte fritlagt
© iStockphoto

Stark kropp med hantlar - del 1

Vi har gjort det enklare att bli stark på rekordtid. Ge din bortglömda rygg och dina slappa armar ett rejält träningspass – det tar bara 30 minuter. Det enda som behövs är ett par hantlar och lite golvutrymme.

En halvtimmes styrketräning, 2–3 gånger i veckan, är allt som behövs för att garanterat få resultat som både syns och känns. Med ett par hantlar och några väl valda övningar kan du både förbränna massor av kalorier och få större muskler – hemma. Övningarna kan du se här men svetten får du själv stå för.

Träningsprogram

Utför övningen 10–12 gånger. Vila i en minut och gör övningen en gång till. Efter ännu en paus gör du en avslutande omgång innan du går vidare till nästa övning. Det gör ingenting om du inte klarar av att göra lika många repetitioner under det andra och tredje setet, eftersom musklerna gradvis blir uttröttade. När du efter en period klarar av att göra 3 omgångar med 10–12 reps. så är det dags att sätta på fler viktskivor. Gör programmet 2–3 gånger i veckan.

Utrustning

Två hantlar med avtagbara viktskivor räcker. Köp till några viktskivor på totalt 40–50 kg i olika storlekar – gärna också några små på 0,5 eller 1,25 kg, så att du kan öka belastningen lite åt gången. Eftersom du ska ha lika tunga vikter i bägge händerna under många av övningarna, så är det bäst med fyra skivor av varje storlek. En del nätbutiker har det du behöver, t.ex. xxl.se och maxpuls.se.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: