bålträning

Det finns många fördelar med bålträning. Läs mer här och ta reda på  varför du borde börja träna bålen redan i dag. 

© iStock

Effekter av bålträning

Bålen är en viktig muskelgrupp i kroppen och en vältränad bål är bra för mycket. Förutom att bålträning varken är besvärlig eller tidskrävande, så tipsar vi dig här om ytterligare sex bra anledningar till varför du borde träna bålen – kör i gång.

1. En stark bål ökar prestationsförmågan vid idrott och träning. Det visar studier med allt från löpare till golfspelare och simmare.


2. Du klarar av att lyfta tyngre vikter. I synnerhet under stående press är bålstyrkan viktig för den kraft du klarar av att generera.


3. Starka bålmuskler minskar risken för skador. Löpare kan t.ex. förebygga ryggbesvär genom att stärka bålen.


>> FÅ MASSOR AV tips om träning, motivation, tävlingar, recept och förslag på övningar direkt i din mail. Klicka här för att få vårt populära nyhetsbrev. <<


4. Du har nytta av en bra bålstyrka även till vardags om du t.ex. ska lyfta flyttlådor eller bära hem tunga matkassar från stormarknaden.


5. Lider du av ryggont kan bålträning bidra till att värken lindras och att du får en mycket bättre hållning i överkroppen.


6. Bålträning är mycket effektiv för magen och ger snabbt resultat. Den kan därför bidra till att du får en platt och trimmad mage.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: