Tänk på att... 1: Hålla ryggen rak – både när du står upp och när du är längst ned. Det är lårmusklerna och sätet som ska jobba. 2: Hålla hälarna i golvet under hela övningen.

Djupa benböj - video

VIDEO: Träna dina ben och öka kroppens produktion av tillväxthormon med den här övningen.

22 juni 2010 av Jannik Petersen

Övning på video: A1 – Djupa benböj


Du tränar:

Lår, säte, rygg och mage.

Startposition:

Stå med ett höftbrett avstånd mellan fötterna. Håll en hantel i var hand och låt vikterna ligga an mot den övre delen av bröstkorgen.

Tempo:

Långsamt ned och upp. En upprepning bör ta ca 5 sek.

Rörelsen:

Sätt dig ned – så djupt du kan – och sträck samtidigt på bröstet. Se till att knäna pekar åt samma håll som fötterna och försök bibehålla en naturlig svank i länden. Sträck benen och återgå till startpositionen igen.

Fortsätt med övning A2 utan att vila när du har gjort 7–15 upprepningar.

Träningsskolan, del 5: STARKA BEN

Den här övningen är en av 6 övningar från Träningsskolan, del 5: Stark rygg. Du kan välja att enbart göra den, men du uppnår störst effekt om du kombinerar den med de andra 5 övningarna i programmet.

Träningsskolan: Starka ben Hela Träningsskolan

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig