Läs också

Roll-out - Du tränar magen

Roll-out

Tänk på Ta inte tag runt nacken för att dra fram huvudet. Gör gärna övningen på en mjuk golvmatta eller ett liggunderlag.

Curl-up

Startposition:Ligg på rygg med böjda ben och fötterna fastlåsta under t.ex. en ribba eller liknande. Pressa ländryggen mot golvet. Sträck ut armarna framför kroppen eller korslägg dem på bröstet. Rörelse:Sätt dig långsamt upp. Fokusera på att det ska vara magmusklerna som drar dig upp – undvik att kasta dig framåt eller att "dra dig upp med armarna". Lägg dig därefter sakta ned igen. Fall inte passivt ned på golvet igen – håll i stället emot på nedvägen så att musklerna tränas även i den fasen.

Startposition: Ligg på rygg med böjda ben och fötterna fastlåsta under t.ex. en ribba eller liknande. Pressa ländryggen mot golvet. Sträck ut armarna framför kroppen eller korslägg dem på bröstet.

Rörelse: Sätt dig långsamt upp. Fokusera på att det ska vara magmusklerna som drar dig upp – undvik att kasta dig framåt eller att "dra dig upp med armarna". Lägg dig därefter sakta ned igen. Fall inte passivt ned på golvet igen – håll i stället emot på nedvägen så att musklerna tränas även i den fasen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: