© Istock

Se experternas tre bästa styrkeövningar

De flesta styrketränar med samma styrkeövningar – år ut och år in. Men variation är viktigt för att få en stark kropp. Vi frågade tre av landets mest erfarna tränare, vilken favoritövning de skulle rekommendera oss att ta med i ett styrkepass.

Experternas bästa styrkeövningar

Det är tre rutinerade herrar vi har talat med – alla tränare har varit med och skapat några av Sveriges mest framgångsrika idrottare:

Leif Larsson ... testledare och instruktör vid Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum på Bosön. Han är idégivare till träningsredskapen Bromsman, Brutalbänken och Twister/Joystick. Fd. fystränare för Djurgården Hockey och har även arbetat som fysisk rådgivare till de alpina landslagen. Leif arbetar idag som träningsrådgivare på SOK.

Stefan Thomson ... ansvarig fystränare i Skellefteå AIK som vann SM-guld i ishockey i våras. Stefan Thomson är leg. sjukgymnast, träningsexpert och ägare till en välrenommerad tränings- och rehabklinik i Piteå. Han är också fd. elitlöpare.

Kent-Ove Lindh ... personlig tränare och styrketräningsexpert med många års erfarenhet. Han är träningschef på gymkedjan Sportsgym med särskilt ansvar för utbildning av personliga tränare. Samarbetar även med ett antal skidåkare i alpina- och längdlandslagen samt fotbollsspelare och basketspelare i de högsta svenska ligorna.

De tre bästa styrkeövningarna Ladda ned artikeln här nedan och ta del av favoritövningarna – och få en förklaring till varför övningarna är så bra.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta äter du frukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: