Rivstarta din styrketräning efter semestern

Fem tips som gör att du återfår en bra träningsrytm.

27 juli 2020 av Jesper U. Larsen

Semestern är slut och det är dags att växla upp igen – även på gymmet. Kniper det med motivationen så följer här fem tips till hur du kommer i gång:

1. Sätt upp nya mål

Efter semestern passar det bra att sätta upp ett nytt mål, istället för att köra på i gamla hjulspår. Fundera igenom vad du konkret vill uppnå med din träning de kommande månaderna. När du har hittat ett lämpligt mål som motiverar dig, så kan du lägga upp en plan för hur du ska uppnå det. Ta ev. hjälp av en personlig tränare.

2. Skaffa en träningskompis

En träningskompis kan både öka träningslusten och göra att det blir svårare att fuska.

3. Skaka om påsen

Har du svårt att komma i gång igen eftersom du helt enkelt ledsnat på att gå till gymmet, så bör du fundera igenom vad du egentligen har lust med. Kanske behöver du bara variera din styrketräning lite, eller så kanske du ska pröva en helt annan träningsform.

4. Sänk ribban

Om det tar emot att genomföra ett långt träningspass någon dag, så kan du intala dig själv att du åtminstone SKA gå till gymmet och göra några knäböj. Ofta ökar lusten att träna när man väl kommer i gång. Och skulle du trots allt bara orka med att göra en enda övning, så har du trots allt tränat mer än om du hade stannat hemma.

5. Följ dina framsteg 

Skriv träningsdagbok så att du löpande kan följa din utveckling och försäkra dig om att du är på rätt väg. Det motiverar dig att fortsätta träna. Ta gärna också några bilder på din kropp med jämna mellanrum så att du kan se att musklerna växer, midjan blir smalare eller vilket ditt mål nu är.

Vill du veta mer om träning, skador, hälsa, motivation och mycket mer, så ska du teckna en prenumeration på Aktiv Träning HÄR. I magasinet får du alla nya rön om träning och inspiration för att leva ett sundare och mer aktivt liv.  

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken kardiomaskin är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: