© Facebook

Nytt rekord: 7 620 pull-ups på 24 timmar!

Australiensaren Caine Eckstein satte nytt världsrekord.

21 juni 2016 av Jesper U. Larsen

I avdelningen för smått ofattbara styrkerekord är rekordet för flest pull-ups på 24 timmar en riktig klassiker. Och nu har det korats en ny mästare i grenen.

Australiensaren Caine Eckstein satte helt nyligen nytt världsrekord med 7 620 pull-ups på 24 timmar. Det motsvarar i genomsnitt mer än fem pull-ups i minuten under ett helt dygn – eller 317,5 st i timmen.

Hård kamp om rekordet

30-årige Caine Eckstein, som tävlar i livräddning på elitnivå, hade också rekordet 2014. Den gången löd det på ”bare” 4 210, men sedan dök andra utmanare upp på banan.

Ifjol slog 54-årige Rodney Hahn, som har en karriär bakom sig i den amerikanska flottan, rekordet med sina 6 737 pull-ups. Och så sent som i maj slogs rekordet igen då den amerikanske tonåringen Andrew Shapiro klarade 7 306 st.

Gör inte om det igen

Nu innehas rekordet återigen av Caine Eckstein som efteråt meddelade att han hade ”mycket, mycket ont”, och att det nog var sista gången han var ute efter rekordet.

© Facebook

”Jag tror inte att jag kommer att göra om det igen. Jag putsade rekordet rejält den här gången och om andra vill försöka slå det så önskar jag dem lycka till,” sade han till australiensiska ABC News.

Och hur tränar man då inför en sådan prestation? Helt enkelt genom att göra massor av pull-ups! Ekstein uttalade sig i Gold Coast Bulletin att han de sista sex veckorna inför rekordförsöket gjorde mellan 9 000 och 10 000 pull-ups i veckan.

Vill du själv pröva dina krafter med pull-up-stången, så kolla in de här tre avancerade varianterna av övningen.

Se Ekstein genomföra sitt rekordförsök här:

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: