Han gick ned 2 kg Under den tredje veckan av vår magrute-kur började det gå lite trögare för de flesta av deltagarna. Richard, vars "startmage" såg ut så här, gick dock ned hela 2 kg.

Vecka 3: Krisläge!

Efter två succéfyllda veckor, då jag gick ned totalt 4,5 kg i vikt, har jag nu bromsat in. 800 gram blev bara viktminskningen den här veckan. Men det är ändå godkänt enligt vår magrute-guru.

25 april 2014 av Jannik Petersen

Kris! 800 gram minskade jag i vikt den här veckan – det är en besvikelse efter två fantastiska veckor med utmärkt resultat. Å andra sidan är det inte överraskande, lyder de tröstande orden från bantningsexperten Martin Kreutzer.

Det är sällan man lyckas banta i samma hastighet längre än halvannan månad i sträck. Kroppen kan göra visst motstånd – eller också tillåter man sig själv lite mer mat utan att tänka på det jämfört med de första två veckorna.

Jag plockar fram brevvågen igen och kommer att väga allt den kommande perioden – precis som jag gjorde under de första två veckorna. Det hjälpte självklart inte att jag fick stå över tre träningsdagar på grund av sjukdom, men det är ingen ursäkt.

Enda trösten är att de andra killarna också har hamnat på en platå. De gick ned ca 800–900 gram i vikt vardera under veckans lopp. En kille lyckades dock hålla fanan högt genom att gå ned 2 kg.

### Magrutor: Veckans tips Kliv av tunnelbanan, pendeltåget eller bussen ett par hållplatser tidigare än du brukar göra och gå den sista biten. Du får en uppfriskande start på dagen och förbränner massor av kalorier genom att promenera i ett raskt tempo. Det kan vara lättare än att ta sig samman och gå ut och promenera på kvällen efter middagen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: