Förbud för hamburgare Jag har fått tacka nej till att besöka sportrestaurangen med kompisarna ett par gånger för att titta på fotboll – och käka hamburgare med pommes frites. Det har varit tufft, men det har gått rätt bra ändå.© Colourbox

Vecka 2 - farväl till ytterligare 2 kg!

Jag har lyckats gå ned ytterligare två kilo under magrute-kuren och jag är mycket, mycket nöjd – även om jag fått tacka nej till att käka hamburgare och pommes frites med kompisarna några gånger.

22 april 2014 av Jannik Petersen

Ha, ha, ha, ha, ha! Där försvann ytterligare 2 kg. Nu har jag gått ned 4,5 kg under de första 14 dagarna och känner mig mycket nöjd. Jag har sagt nej till en enda träff med några kompisar som ville gå till ett sportcafé och titta på fotboll på teve och käka hamburgare med strips. Det lämnade jag återbud till. Men annars känner jag inte att jag saknar något speciellt.

Jag gråter inte heller för att jag inte kan unna mig kakor och annat gott från cafét på några veckor. Först när jag har kommit ned på en lagom låg vikt kommer jag av och till att kunna tillåta mig något sött – jag har trots allt 14 000 kalorier att ”köpa för” – utan att vikten ökar igen.

Men under de följande veckorna ska jag hålla jag mig på dygdens smala stig – tänk att en matfrisk man som undertecknad kan bli så betagen i att tävla om att gå ned i vikt.

Resten av gänget har också gått ned i vikt som planerat. 800 gram är veckans sämsta resultat, medan en viktminskning med 2,3 kg är veckans vinnare. Vi får se vem som lyckas bäst med träning och avhållsamhet den kommande veckan.

### Magrutor: Veckans tips Snabbmat passar perfekt under magrute-kuren. Det innebär att du kan få i dig massor av grönsaker och kött – utan sås, nudlar och andra kaloririka matvaror. Jordnötter eller cashewnötter kan vara dina nyttiga fettkällor och det är nästan fritt val när det gäller valet av kryddor.

Läs mer om magrute-kuren


Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: