2,5 kilo smör Det motsvarar vad jag har gått ned i vikt under magrute-kuren på bara en vecka.© Colourbox

Vecka 1: Hurra – minus 2,5 kg!

Yes! Första veckan av magrute-kuren har gått över all förväntan. Jag har gått ned 2,5 kilo – och har börjat vänja mig vid att magen kurrar ibland.

Hurra, fantastiskt – jag är glad och nästan mållös över att jag har lyckats gå ned hela 2,5 kilo under den första veckan. Det hade jag inte kunnat föreställa mig ens i min vildaste fantasi. Men jag har också varit mycket seriös och följt magrute-kuren till punkt och pricka. De andra är också mycket nöjda för alla har lyckats gå ned 1–3 kg.

Förutom att kilona har rasat har jag också fått en oväntad bonus: min mage är inte svullen som den annars brukar vara – kanske är det frånvaron av alla kolhydrater från stärkelsekällorna. Eller så beror det på att jag helt har skippat godis, kakor och choklad. Vem vet.

Helt utan svårigheter har dock veckan inte varit. Hungern tar ett tag att vänja sig vid. Men det är en fördel att den värsta hungern bara sätter in kort före lunchen och middagen när magsäcken ekar av tomhet. Hungern är lättare att stå ut med om man vet att man får mat inom kort.

Prova I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar – och få koll på energifördelningen i din kost

Mina portioner har blivit betydligt mindre, men till min stora överraskning känner jag mig ändå behagligt mätt efter frukosten, lunchen och middagen.

Enda nackdelen är nog att jag kommer att tröttna på kött och grönsaker i längden – vilket är det jag oftast brukar äta till lunch och middag. Kanske ska jag prova att läsa ett par kokböcker med wokrecept och några fler fiskrätter.

### Magrutor: Veckans tips: Om du själv vill gå ned ett par kilo, så slå dig ihop med några kompisar eller ett par arbetskamrater – det är bra för moralen och disciplinen om ni är fler i samma båt. Det känns mer förpliktande än att köra ett solorace mot badrumsvågen. När andra är delaktiga i vad som händer står det mer på spel.

Magrutor: kolla in kuren


Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: