Magrutor på 6 veckor TRÄNING | Intervallträning är en viktig del av Aktiv Tränings magrutekur. Läs mer här.© iStockphoto

Träna intervaller och få platt mage

Om magen ska bort så måste pulsen öka. Intervallträning två gånger per vecka är en viktig del av Aktiv Tränings magrute-kur. Se hur du ska intervallträna för att bli av med magfettet.

Om du vill bli av med magfettet så är det viktigt att du tränar konditionen ett par gånger i veckan. Det är bra för hjärtat, men gynnar i hög grad också magpartiet. När du ökar intensiteten rejält så förbränner du en massa kalorier och resultatet är att varje intervall gör att fettdepåerna minskar.

Läs också: Vill du ha tips på en supereffektiv form av intervallträning? Då kanske tabata är något för dig. Se här hur du gör.

Intervallträning kräver många kalorier

Simning, cykling och rodd passar perfekt eftersom du kan träna mycket utan att riskera att bli skadad. Om du föredrar att löpträna och är van vid det kan du gärna lägga in något intervallpass ibland. Växla då mellan att jogga sakta och att löpa i maxfart.

Att variera intensiteten är mycket effektivt för konditionen. När du intervalltränar stiger pulsen mer än om du håller ett jämnt och stadigt tempo under hela löppasset.

Förhållandet mellan högintensiv träning och lite lugnare tempo ska vara cirka 1:1. I början är det bäst om du nöjer dig med att ge full gas i en minut åt gången. Efter hand som du blir bättre tränad kan du öka tiden till 2–3 minuter. Öka farten genom att ta kortare steg. Det förbättrar konditionen mer än kraftfulla steg och sätter mer fart på pulsen – och därmed också på kaloriförbränningen.

Principen med att variera intensiteten passar även bra till andra träningsformer, t.ex. spinning, rodd och simning. Det viktiga är att du ser till att öka intensiteten rejält en period, och sedan sänker intensiteten en stund igen.

Ladda ned din träningsplan som ger dig magrutor här:

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken kardiomaskin är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: