Sex livsmedel du bör äta om du vill ha snygga magrutor

Kosten är helt avgörande om du vill att magrutorna ska synas. Och med hjälp av dessa sex livsmedel kan du snabbt få ett snyggt resultat!

20 maj 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Snygga magrutor är ett önskemål för många, men det är inte helt lätt att uppnå. Träningen måste självklart anpassas till ditt mål att skaffa magrutor, detsamma gäller kosten. Vi har valt ut en lista med sex livsmedel som innehåller nyttiga och bra ämnen som hjälper dig en bra bit på vägen till snygga magrutor.

Sparris

Sparris är bra för matsmältningen och kan motverka svullen mage eftersom den boostar de bra bakterierna i tarmarna. Dessutom kan sparris bidra till att det ansamlas mindre vatten i kroppen – och ju mindre vatten du har i systemet, desto tydligare kommer musklerna att framträda.

Mandlar

Många äter mandlar som hälsosnacks – och de är också nyttiga och bra. Mandlar innehåller bl.a. stora mängder fibrer och bidrar därför till att stabilisera blodsockret. En studie som presenteras i Journal of the American Heart Association visar att 30–35 mandlar per dag gjorde att försökspersonerna blev av med en hel del bukfett.

Fullkorn

Fullkorn är en vinnare på många områden – också när det gäller att skaffa snygga magrutor. Alla fibrer stabiliserar blodsockret och gör att det är lättare att undvika överätning. Allra bäst är fullkorn från råris och hela vetekärnor.

Grekisk yoghurt

Grekisk yoghurt innehåller stora mängder protein, kalcium och probiotika. Alla tre är bra om man vill att magrutorna ska synas, och i synnerhet probiotika är känt för att kunna minska det bukfett som ligger mellan musklerna och de inre organen.

Grönt te

Grönt te innehåller både koffein och nyttiga antioxidanter. Medan antioxidanterna till exempel kan påverka hur mycket syre din kropp kan ta upp och förbruka när du tränar, så gör koffeinet bland annat att du blir piggare. Både koffein och antioxidanter är dessutom känt för att kunna minska överflödigt bukfett. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: