Serratus crunch
Magrutor på 6 veckor TRÄNING | Styrketräning är en viktig del av Aktiv Tränings magrutekur. Se varför – och få övningarna här.

Övningar som ger platt mage

Styrketräning för magen och resten av kroppen gör inte bara att musklerna blir större och snyggare. Det ökar också fettförbränningen och är bra för blodsockret. Ta del av träningsprogrammet som ger dig magrutor här.

En nackdel av att gå ned i vikt är att förbränningen minskar. Det innebär att du konsekvent måste hålla igen med kalorierna för att du inte ska lägga på dig mer fett runt midjan.

Riktigt illa blir det om du också börjar att förlora muskler. Och det sker helt automatiskt om du inte gör något åt det. Styrketräning är därför ett viktigt inslag under magrutekuren.

En svag muskulatur innebär också att dina inre organ gör att magen blir slappare och hänger över livremmen. Det är dock inte bara magmusklerna som behöver tränas. Ju mer du vänjer kroppen vid hård styrketräning och ju mer du använder musklerna, desto bättre blir kroppen på att prioritera fettförbränning istället för muskelnedbrytning.

Dessutom påverkas blodsockerregleringen positivt av stryketräning. Ju bättre den fungerar, desto mindre risk är det att din kropp lagrar fett på magen. Det innebär alltså att du slår två flugor i en smäll när du styrketränar.

Så ska du styrketräna under magrute-kuren

Tonvikten under magrutekuren ligger på ben och mage. Magen, eftersom syftet är att magmusklerna ska trimmas så att magrutorna blir synliga. Benen, eftersom benövningar gör att kroppen producerar extra mycket naturligt tillväxthormon vilket alla dina muskler har nytta av. Benövningar förbränner dessutom massor av kalorier eftersom kroppens största muskler är sätet och låren.

När du tränar så bör du undvika att göra ett vanligt fel, nämligen att träna lågintensivt och göra många upprepningar. Om du vill få ut så mycket som möjligt av din träning behöver du plocka fram de tunga vikterna. Kroppen mår bra av hård träning och resultatet blir större muskler som gagnar ditt utseende och din förbränning.

Detta gäller också för magmusklerna som reagerar bra på tung belastning, och inte – som många tror – tränas effektivast genom hundratals upprepningar.

Ladda ned träningsprogrammet som ger dig magrutor här:

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: