Magrutor på sex veckor TRÄNING | Lugna motionsaktiviteter som t.ex. raska promenader är en viktig del av magrutekuren.© iStock

Lugn motion ökar fettförbränningen

Om du vill ha snygga magrutor måste fettet som täcker magmusklerna bort. Raska promenader gör susen.

Om du har för mycket fett på kroppen, så gäller det först och främst att komma i gång med en motionsform som förbränner massor av kalorier. En av de allra bästa metoderna är raska promenader. Du förbränner en massa kalorier, motionerar på ett skonsamt sätt vilket är bra för knäna och du slipper besväret med att byta om till träningskläder före, och duscha efter, motionsrundan.

Försök att planera in minst två raska promenader i veckan. Du kan promenera tidigt på morgonen, på lunchen eller sent på kvällen. Du väljer själv tidpunkt, men tänk gärna igenom lite extra när det är mest realistiskt att du kan genomföra motionsaktiviteten. För många fungerar det bäst att motionera på morgonen innan det är dags för alla dagens bestyr.

Börja med en halvtimmes rask promenad ett par gånger i veckan. Efter hand som du blir bättre tränad kan du gradvis öka längden tills du kommer upp till 45–60 minuter.

Lugn motion förbränner fett Orsaken till att promenader är så effektiva är att du förbränner en massa kalorier trots att intensiteten och kolhydratförbränningen är låg. Samtidigt är fettförbränningen hög. Studier visar att det är mycket lättare att dämpa aptiten om man inte gör slut på kolhydratdepåerna. Därför harmonierar raska promenader och andra lågintensiva motionsformer perfekt med en kalorisnål diet.

Om du cyklar till och från jobbet, och om det tar dig sammanlagt 2 x 30 minuter att cykla fram och tillbaka, så kan cykelturerna ersätta promenaderna som ingår i magrutekuren.

Ladda ned träningsplanen som ger dig magrutor här:

...

Aktiv Träning rekommenderar

Vill du ha ut mer av din träning och skapa synliga resultat? I FORM Kostdagbok hjälper dig att hålla koll på din kost och balansen mellan proteiner, kolhydrater och fett. Logga din träning och låt oss guida dig till rätt kaloriintag! Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: