Knäböj ger starka magmuskler

Glöm situps. Knäböj ger mycket effektivare träning för magen.

20 augusti 2013

Nu behöver du inte göra massor av situps längre för att få en stark och snygg mage. Knäböj, s.k squats och marklyft är bättre. 

Så gör du en perfekt knäböj!

Forskare i Florida har upptäckt att sk. multiövningar, där flera kroppsdelar aktiveras samtidigt, är effektivare för att stärka magmusklerna än t.ex. coreövningar, övningar på gymboll och magövningar med vikter.

Forskarna går tom. så långt att de drar slutsatsen att man kan sluta helt med situps om man gör knäböj och marklyft i stället. Övningarna innebär nämligen att man måste spänna hela kroppen maximalt för att hålla balansen.

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

Vill du ha en stark kropp och slippa bli skadad? Just nu kan du få vårt stora träningsset till ett helt fantastiskt introduktionspris. Setet består av ett maghjul, en träningsmatta och gummiband samt en stor övningsguide så att du kan träna hela kroppen därhemma. Dessutom får du 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som varje månad innehåller massor av inspiration, motivation och goda råd till din träning. Och det bästa av allt är att du får hela paketet för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Det har aldrig varit billigare att komma i form. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du att deltaga i något motionslopp i år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig