Kvinna med TRX-band
© iStock

Ger TRX-band effektiv styrketräning?

Om du vill styrketräna hemma är det bra om du skaffar TRX-band. Systemet ger effektiv styrketräning för alla kroppens muskler.

30 november 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

Ger TRX-band effektiv styrketräning?

Jag funderar på att köpa ett par TRX-band som jag kan använda när jag tränar hemma och i sommarstugan. Är det ett bra träningsredskap, eller ger det inget resultat? 

SVAR: TRX­-systemet ger mycket effektiv styrketräning eftersom det aktiverar alla kroppens muskler. Samtliga övningar görs med den egna kroppsvikten som enda belastning, men genom att justera hur högt banden hänger, och därmed hur brant vinkel man ligger eller står i, kan man få kroppen ”att väga mer” så att övningarna hela tiden blir svårare. 

Det innebär att du får jobba hårt oavsett om du har lång träningserfarenhet eller är nybörjare inom styrketräning. Ett äkta TRX­-set kostar ca 2 000 kronor. 

Om du har ett träd med en tjock gren i närheten så kan den användas som en fästpunkt. Många väljer emellertid att köpa ett så kallat dörrankare, som man kan fästa TRX­-bandet med på en dörrkarm.

Supererbjudande: Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka godsaker har du svårast att motstå?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig