© Istock

Finns det en övning för hela kroppen?

Jag har börjat att styrketräna. Finns det någon mirakelövning som stärker alla muskler i hela kroppen samtidigt?

Om man ska välja en mirakelövning så är marklyft ett bra val. Den aktiverar många av kroppens muskler i bl.a. benen och ryggen samtidigt.

Det är en i det närmaste perfekt övning för den som vill bli spänstigare och snabbare, och så är den bra för alla kontorsarbetare som sitter stilla mycket eftersom den ger en bättre hållning och förebygger ryggbesvär.

Övningen är bra även för den som vill bygga större muskler. Den ökar nämligen produktionen av naturligt tillväxthormon vilket påskyndar muskeltillväxten.

Så utförs marklyft:

1. Stå med höftbrett avstånd mellan fötterna.


2. Böj i höfter och knän, håll ryggen rak och greppa skivstången lite bredare isär än axelbredd. Res på dig genom att sträcka i knän och höfter samtidigt.

Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många kilometer cykelpendlar du varje dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig