© Istock

De sju ”dödssynderna” på gymmet

Vi har sammanställt några irriterande vanor som driver folk till vansinne.

12 maj 2019 av Brian Henneberg og Jesper U. Larsen

De finns på alla gym: de där typerna som inte helt har förstått de oskrivna regler som finns när det gäller vett och etikett. Här är sju irriterande vanor som du säkert har stött på:

1. Att dränka maskinerna i svett

Det finns inget värre än att ta över en genomblöt träningsbänk efter någon som svettats floder. Det tillhör god stil att lägga en handduk på den bänk man använder.

2. Att inte lägga tillbaka utrustningen

Ingen vill öda tid på att leta igen saker. Och ingen vill springa runt i gymlokalen och leta efter det handtag som brukar ligga i lådan, men som nu har försvunnit eftersom en slarver inte lägger saker och ting på plats.

3. Att ta fram mobilen under vilopauserna

Det kan vara vansinnigt provocerande att se någon sitta på den träningsmaskin man väntar på och statusuppdatera på Facebook.

4. Att lukta som en minkfarm

Tvätta träningskläderna med jämna mellanrum.

5. Att reservera utrustningen

Du har säkert sett charterturisterna som varje morgon lägger ut sex handdukar på lika många solstolar, för att dessa ska vara reserverade och klara att användas när hotellgästerna kommer tillbaka fem och en halv timme senare för att solbada. Den stilen håller inte på gymmet. Hen som gör så gillar ingen.

6. Att bröla som en flodhäst

Vill den brölande alfa-hannen som kan höras i hela gymmet så snart han lyfter minsta vikt, vara så snäll och dämpa sig lite? Tack.

7. Att göra biceps curls i squat-stativet

Undvik att ockupera utrustning i onödan. Biceps curls går t.ex. bra att göra utanför squat-stativet, så leta upp en annan plats och släpp fram andra.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken kardiomaskin är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: