Plankan Ligg på ena underarmen. Se till att armbågen är rakt under axeln. Spänn magen och sätet och håll kroppen helt rak. Ligg kvar i samma ställning i 45 sekunder och byt sedan arm.

Coreövningar bättre än situps

Coreövningar ger bättre träning för magmusklerna än situps, visar en studie från den amerikanska armén.

11 februari 2018

Coreövningar, som stärker kroppens djupt liggande muskler kring ryggraden, ger bättre resultat än klassiska situps, visar en undersökning från University of Florida.

Forskarna lät ett antal soldater i den amerikanska armén göra antingen situps eller coreövningar, som t.ex. sidoplankan, enligt bilden ovan. Coreövningar är komplexa och ställer höga krav på samarbetet mellan många muskler och utförs i ett lugnare tempo än situps. De amerikanska soldaterna följde ett träningsprogram i 12 veckor där de fick göra 4–5 olika magövningar fyra gånger i veckan. Varje träningspass tog cirka fem minuter att genomföra. Efter 12 veckors träning fick soldaterna genomföra ett fysiologiskt test där coreträningsgruppen visade sig prestera 5,6 procent bättre än gruppen som gjorde situps.

Resultatet var överraskande eftersom soldaterna bland annat skulle göra så många situps som möjligt under två minuter – och coreträningsgruppen hade överhuvudtaget inte tränat på att göra situps.

Source #Medicine and Science in Sports and Exercise

VILL DU OCKSÅ HA starka rygg- och magmuskler? Det kan du också få. Ett av de allra bästa sätten är att använda ett maghjul. Några minuters träning varje dag stärker din bålmuskulatur, ger dig en bättre hållning och gör så att du undviker att sjunka ihop i överkroppen med ryggont som följd.

JUST NU FÅR du ett maghjul av utmärkt kvalitet tillsammans med Aktiv Träning. Maghjulet är designat med dubbla hjul, vilket ger bra stabilitet, och ergonomiska handtag med fördjupningar för fingrarna. Maghjulet ingår i vårt stora träningsset med maghjul, träningsmatta, gummiband, övningsguide och 3 nummer av Aktiv Träning för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Läs mer om det suveräna erbjudandet här.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig