© Colourbox

Hur blir det roligare att träna spinning hemma?

Jag har lånat en s.k. hometrainer, men usch, vad tråkigt det är att träna medan man sitter och tittar in i en vägg. Finns det verkligen inget man kan göra för att det ska bli roligare att spinningträna?

Du kan självklart sätta på teven eller skruva upp musiken, men det finns även andra alternativ. Företaget Tacx har t.ex. utvecklat en hometrainer med tillhörande mjukvara, som gör det möjligt att köra en etapp i Tour de France hemma i källaren.

Du startar samtidigt som resten av fältet och kan se dig själv och konkurrenterna som cyklister på en skärm. Om dina konkurrenter plötsligt gör ett ryck får du snabbt fundera igenom om du har tillräckligt med kraft i benen för att våga följa med.

När sträckan går uppför kopplas en broms in så att du måste trampa mer, medan en liten hjälpmotor gör utförskörningen till en lek då du inte behöver trampa alls. Du tävlar mot datorn, men via Internet kan du också köra mot dina kompisar.

Medan du cyklar kan du se den viktigaste informationen på skärmen: fart, distans, puls, kadens och watt. Pris för mjukvaran och hometrainern: ca 9 000 kr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken kardiomaskin är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: