© Colourbox

Fortsätt träna spinning

Spinning cykeln är utan tvekan ett av de effektivaste träningsredskap du kan använda. Läs hur du får ut max av din spinning träning.

29 januari 2017 av Jacob Teilmann.

Konsten är att göra det svettiga pedaltrampandet på gymmet till roliga och energigivande träningspass som du varken kan eller vill undvara. Och det finns många bra sätt att hålla träningslusten uppe och motverka så att alla timmar på cykelsadeln inte känns för ensamma eller enformiga.

Så fortsätter du träna spinning

Analysera din situation: Efter en period är det naturligt att nyhetens behag har lagt sig. Då är det dags att du frågar dig själv varför du egentligen tränar spinning. Går du bara till gymmet, sätter dig på spinningcykeln, trampar en stund för att sedan gå hem igen? Om du svarar ja så behövs det nog inte så mycket för att du ska sluta så snart det börjar kännas lite enformigt. Tänk igenom en gång till varför du spinning tränar och vad du får ut av passen.

Delta i ett pulsträningspass: Efter en period då du inte längre räknas som nybörjare på spinning och har vant dig vid att träna med en instruktör, så kan du testa ett s.k. pulsspinningpass i grupp. De passen finns på många spinning anläggningar i landet. Pulspassen är extremt tuffa eftersom det varken går att ”lura” instruktören eller sig själv.

Om du vill ha fler goda råd om hur du ska fortsätta träna spinning, så ladda ned vår PDF och se hur du ska göra.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: