Längdskidstjärnan Anders Södergren

Anders Södergren laddar för fullt inför världscupen och OS i Sotji. Till skillnad från tidigare säsonger har han dock ändrat sitt träningsupplägg så att han står utanför landslagstruppen. Aktiv Träning tog pulsen på den sympatiske hälsingekillen.

5 december 2013 av R.Kingstad

Varför valde du att stå utanför landslagstruppen just i år?

Efter alla år som jag varit med ville jag pröva något nytt och det nya upplägget är mer individuellt vilket passar mig bra. Det känns som att jag har blivit starkare och fått lite bättre självförtroende, men framför allt är det mycket roligare att träna när allt flyter på. Jag stortrivs med mitt nya lag, Team Leaseplan Go, och upplever att upplägget passar perfekt med familjelivet. Det har varit inspirerande att göra en nysatsning med teamet, vars program liknar landslagets med ett gemensamt träningsläger i månaden.

Hur ligger du till formmässigt jämfört med tidigare säsonger?

Träningsmässigt har jag kört mer periodiserat med flera tunga mängdveckor i rad, följt av lättare perioder. Än så länge har det fungerat mycket bra, vilket också har visat sig under sommaren och hösten då jag lyckats klara mig från både förkylningar och sjukdomar. Det har annars varit ett problem för mig under många år.

Vad ser du fram emot mest i vinter?

OS i Sotji! Blir jag uttagen dit kan allt hända.

Logga in och läs hela intervjun med den svenske längdskidstjärnan som vann OS-guld i Vancouver 2010.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: