© Colourbox

Sju märkliga fotbollsskador

Vi håller tummarna för att islänningarna inte har samma otur i Frankrike-EM som de här spelarna!

16 juni 2016 av Christian Thestrup

Under en match mod Birmingham 1975 skrek Manchester Uniteds målvakt, Alex Stepney, så mycket på sina lagkamrater att hans käke gick ur led.

Rio Ferdinand hade tydligen tråkigt på fritiden då han spelade för Leeds. I varje fall lyckades han en kväll sträcka en sena i knät – bara genom att sitta i tevesoffan med benet uppe på soffbordet alldeles för länge.

1994 såldes den danske målvakten Michael Stensgaard till Liverpool. Han blev dock aldrig aktuell för spel för kort efter hans övergång hoppade hans axel ur led då han försökte att fälla ut en strykbräda. Den skadan återhämtade han sig aldrig ifrån riktigt.

Medan han höll på med att ställa undan några resväskor föll Evertons målvakt, Richard Wright, genom en öppen vindslucka och slog sin axel ur led. Detta inträffade närmare bestämt fredagen den 13 juni 2003.

Kirk Broadfoot från Rangers F.C. har varit mer skadedrabbad än de flesta. En av de märkligaste skadorna råkade han ut för då han tvingades uppsöka sjukhusvård med brännskador eftersom ett ägg som han hade kokat i vatten i mikron hade exploderat i ansiktet på honom.

Vinnarmentalitet och PlayStation kan vara en farlig kombination. I varje fall för den italienske fotbollsspelaren Alessandro Nesta, som spelade så mycket FIFA att han skakade en sena i sin tumme så att han inte kunde spela på en månad.

Om du under 2013 saknade AC Milans försvarsspelare, Philippe Mexes, så berodde det på att han inte kunde spela p.g.a. en ögonskada. Den solbrände fransmannen hade enligt rykten tillbringat alldeles för mycket tid i solariet och det gjorde bl.a. att han missade en Champions League-match mot Celtic.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket väder ogillar du mest att träna i?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: